São Paulo wint Copa na afgebroken finale

São Paulo heeft de Copa Sudamericana gewonnen. De Braziliaanse club werd bij een 2-0 voorsprong uitgeroepen tot winnaar van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League, omdat spelers van tegenstander Tigre na de rust weigerden terug te keren op het veld. De spelers van de Argentijnse club beweerden te zijn geslagen en bedreigd door Braziliaanse veiligheidsbeambten.

De doelpunten in het Morumbi Stadium in São Paulo werden gemaakt door Lucas en Osvaldo. De eerste wedstrijd was vorige week in Argentinië in 0-0 geëindigd.

Nadat zich aan het eind van de eerste helft op het veld al wat opstootjes hadden voorgedaan, zou in de catacomben door het veiligheidspersoneel buitensporig hard zijn opgetreden. Volgens Tigre werden spelers en officials bont en blauw geslagen en werden zelfs pistolen getrokken. De coach van Tigre besloot zijn spelers niet terug te laten keren op het veld, waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan São Paulo tot winnaar uitroepen.

Met het WK van 2014 en de Olympische Spelen van 2016 in aantocht komt het incident uitermate ongelegen, temeer omdat de organisatiecomités vaak gebruik maken van lokale politieagenten en beveiligers. De FIFA en het IOC stellen naar verwachting snel een onderzoek in.