Pan's Labyrinth de musical

Pan's Labyrinth krijgt een musicalversie. Guillermo del Toro liep al een tijdje rond met het idee zijn film te bewerken voor het theater en heeft samen met Jeremy Unger al een boekversie van de toneeladaptatie geschreven.

Voor de liedteksten is Paul Williams in de arm genomen. Williams is vooral bekend van zijn werk voor de musical A Star Is Born, waarvoor hij een oscar won voor beste song. Gustavo Santaolalla, die onder meer de soundtracks voor Brokeback Mountain en Babel op zijn CV heeft staan, zal de muziek voor zijn rekening nemen. Del Toro is blij met deze namen. "Ik ben een groot bewonderaar van Gustavo," aldus de Mexicaanse regisseur. "En Paul heeft de perfecte soundtrack gemaakt van Phantom of the Paradise, waar ik al jaren fan van ben."

Het gruwelijke sprookje speelt zich af in het fascistische Spanje van kort na de Spaanse Burgeroorlog, waarin het meisje Ophelia met haar moeder woont bij haar sadistische stiefvader, een legercommandant. Om aan de gruwelen van alledag te ontsnappen verliest zij zich in een fantasiewereld, waarin ze drie opdrachten krijgt van de faun Pan.

Wanneer de musical in première gaat, is nog niet bekend.

Pan's Labyrinth
Pan's Labyrinth