Davids droomt van toptrainersbaan

Edgar Davids is momenteel speler/coach bij Barnet FC. De ambities van de ex-international reiken verder: de trainersjob van Juventus ziet hij wel zitten.

Mocht Juventus het zien zitten in Davids als trainer, dan is hij bereid meteen te tekenen. Dat hij dan het stokje zal moeten overnemen van ex-ploegmaat Antonio Conte, vindt de Pitbull geen enkel probleem. "Conte is een prima coach, maar als het moet zou ik zijn plaats op de bank stelen", aldus de 74-voudig international tegenover Tuttosport.

Davids speelde tussen 1998 en 2003 succesvol bij Juventus. Het was de club waar hij in de Serie A het succesvolst was. Ook de shirts van AC Milan en Internazionale droeg de middenvelder. Dat hij aan de Oude Dame zijn beste Italiaanse herinneringen heeft overgehouden, uit zich ook in zijn trainersambities.

"Als Juve komt, zeg ik ja. Het is een stuk makkelijker om te werken bij een grote club in plaats van een kleine club", vervolgt Davids. "Ik geniet van mijn baan als coach bij Barnet, maar ik denk dat ik die rol ook kan vervullen in de Serie A. Ik heb als speler veel geleerd van trainers als Louis van Gaal en Marcello Lippi."

Davids is niet te bang dat de stap naar een wereldclub te groot zal zijn in zijn nog prille trainersloopbaan. "Kijk naar Frank Rijkaard. Bij Sparta Rotterdam was hij rampzalig,maar toen hij naar Barcelona ging won hij alles", besloot Davids, die op dit moment met Barnet strijdt tegen degradatie uit de Football League Two.