Davids: racisme onder tapijt geschoven

Edgar Davids is verbolgen dat er zo weinig actie is ondernomen na de racistische uitlatingen die Johan Cruijff richting hem zou hebben gedaan. "Ze hebben geprobeerd het onder het tapijt te schuiven omdat hij een bepaald figuur in het Nederlandse voetbal is. Maar hiermee wordt een verkeerde boodschap afgegeven aan mensen", zegt de oud-voetballer van Ajax in een interview met de BBC.

Cruijff zou vorig jaar november tegen Davids hebben gezegd dat hij toentertijd alleen maar zitting had gekregen in de raad van commissarissen van Ajax omdat hij zwart is. Cruijff heeft ontkend dat hij Davids racistisch heeft bejegend. Maar het zit de oud-speler van Ajax nog altijd niet lekker. "Deze zaak is nog niet opgelost. Het voelt slecht omdat in Nederland wordt gedaan alsof er niets is gebeurd."

Davids, die sinds kort trainer/speler is bij de Engelse club Barnet FC, stapte uiteindelijk na maanden van commotie samen met Marjan Olfers uit de raad van commissarissen. Maar het zit hem nog altijd dwars dat Cruijff niet zijn excuses heeft aangeboden. "Wees een man en bied excuses aan", stelt Davids. "Hij weet dat hij het heeft gezegd en het is onacceptabel."