Contador wil af van bedriegers in wielersport

Alberto Contador wil af van bedriegers in de wielersport. De Saxo Bank-coureur, die zelf ooit gestraft is geweest na een positieve dopingtest, wil dat de straffen voor het gebruik van doping fors omhoog gaan, zo meldt hij aan de Franse publieke omroep.

"Ik pleit voor zero tolerance in het wielrennen. Het is duidelijk dat er geen plaats is voor bedriegers." Zelf testte Contador positief op clenbuterol in de Tour de France van 2010. Hij moest zijn zege inleveren en werd geschorst. Met deze straf is de Saxo Bank-coureur het nog altijd niet eens. "Ik deed alles volgens de regels. Mijn overwinning werd afgepakt, dat was onrechtvaardig."

Vorige maand kwam Contador onder vuur te liggen, omdat hij het opgenomen zou hebben voor Lance Armstrong. De Amerikaan raakte zijn zeven zeges in de Tour de France kwijt nadat hij in het USADA-rapport ontmaskerd was als leider van het meest succesvolle dopingnetwerk in de sporthistorie. "Dat ik zei dat Armstrong wordt gelyncht, was ironie. Mijn woorden werden verkeerd geïnterpreteerd. Als Armstrong schuldig is bevonden, is het goed dat ze hem hebben bestraft."

Contador sprak ook over het seizoen 2013 waarin hij graag weer de Tour de France wil gaan rijden. Dit is nog niet bekend, omdat zijn ploeg Saxo Bank nog geen plaats in de World Tour heeft gekregen en daarom mogelijk moet hopen op een wildcard van de Tourorganisatie. "Ik rijd graag de Tour, maar als ik pas twee maanden voor de start hoor dat we welkom zijn, neem ik niet deel. Ik heb tijd nodig om me voor te bereiden."