Spartak Moskou ontslaat coach Emery

Unai Emery is niet langer trainer van Spartak Moskou. De clubleiding van de Russische club heeft hem ontslagen na de 5-1 nederlaag tegen Dinamo Moskou. De voormalige trainer van Valencia was bezig aan zijn eerste half jaar bij Spartak, nadat hij afgelopen zomer werd aangesteld.

Emery kreeg zijn ploeg niet aan de praat. Momenteel bezet de club uit Moskou de zesde plaats in de Russische Premier League met 29 punten uit zeventien wedstrijden. De achterstand op koploper CSKA Moskou is tien punten. Eerder deze week ging Spartak Moskou nog met 3-0 onderuit tegen Barcelona in de Champions League. Hierdoor is Spartak uitgeschakeld in het miljoenenbal en zal het na de winterstop zelfs niet in de Europa League uitkomen.

De grote nederlaag tegen Dinamo Moskou was de druppel voor de clubleiding. Na de wedstrijd maakte algemeen directeur Valery Karpin het ontslag van Emery bekend. "Ik heb een mededeling", aldus Karpin. "Door de shareholders van de club is zojuist besloten dat Emery niet langer trainer is van Spartak. Wat er nu verder gaat gebeuren wordt maandag bekend, of een dag later." Op de vraag wie het stokje gaat overnemen, zei Karpin: "Geen idee."