[Bundesliga] Schalke laat kans glippen

Schalke 04 heeft nagelaten om de kloof met koploper Bayern München in de Bundesliga te verkleinen. De ploeg van trainer Huub Stevens ging met 2-0 onderuit bij Bayer Leverkusen. Andre Schürrle opende de score op slag van rust. Na de pauze was Stefan Kiessling nog trefzeker.

Schürrle verzuimde tien minuten voor tijd om de score vanaf de strafschopstip verder uit te breiden. Nadat Kyriakos Papadopoulos niet veel later van het veld moest met zijn tweede gele kaart was de wedstrijd evenwel gespeeld.

Klaas-Jan Huntelaar speelde negentig minuten mee bij Schalke, dat nog wel tweede staat met 23 punten. De achterstand op Bayern, dat eerder zaterdag gelijkspeelde bij FC Nürnberg (1-1), bedraagt acht punten. Leverkusen bezet de vijfde stek met 21 punten.