[GSOD] Van Gerwen wint opnieuw, Stompé & Dekker klaar

In Wolverhampton zijn de tweede groepswedstrijden gespeeld van de Grand Slam of Darts in de groepen A t/m D. De winnaars en verliezers van zaterdag namen het tegen elkaar op. De resultaten voor de Nederlandse spelers waren hetzelfde. Michael van Gerwen won opnieuw en Co Stompé & Jan Dekker verloren weer. 

Stompé moest tegen Scott Waites de avond openen. Hij behield nog wel zijn eerste leg, maar daarna begon het te lopen bij de Grand Slam of Darts winnaar van 2011. Het werd 5-1 voor Waites. Wil Waites de laatste zestien bereiken dan zal hij Phil Taylor moeten verslaan die Mark Webster met 5-2 versloeg. Stompé speelt zijn laatste groepswedstrijd tegen Webster. 

Dekker verloor met 5-1 van James Wade. De halve finalist op Lakeside van 2011 begon nog wel sterk, maar verloor zijn partij op de dubbels. De kansen die hij kreeg benutte hij niet en mag over twee dagen voor de eer spelen tegen Arron Monk. 

Van Gerwen is zeker van een plek bij de laatste zestien nadat hij Robert Tornton met 5-3 versloeg. Mighty Mike kwam 3-0 voor, maar Thornton kwam nog opgelijke hoogte. The Thorn had ook een kans om op 4-4 te komen, maar hij miste dubbel zestien. Van Gerwen strafte dat direct af en won de partij. 

Maandagavond worden de tweede groepswedstrijden in de groepen E t/m H gespeeld. Raymond van Barneveld zal het opnemen tegen Christian Kist. Dinsdagavond zijn de beslissende wedstrijden in deze groepen A t/m D. 

Groep Speler Speler Uitslag
A Scott Waites Co Stompé 5-1
A Phil Taylor Mark Webster 5-2
B Ted Hankey Steve Beaton 5-3
B Michael van Gerwen Robert Thornton 5-3
C Dean Winstanley James Hubbard 5-2
C Simon Whitlock Kevin Painter 5-4
D James Wade Jan Dekker 5-1
D Mervyn King Arron Monk 5-3