Derwig, Van Kooten, Reuten en Schuurmans in Het Diner

Jacob Derwig, Thekla Reuten, Kim van Kooten en Daan Schuurmans hebben de hoofdrollen in Het Diner. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jiskefet-acteur Herman Koch. Dat maakte distributeur Benelux Film Distributors woensdag bekend.

Van Kooten en Derwig zijn in het dagelijks leven een stel, maar zitten in Het Diner tegenover elkaar. Van Kooten en Schuurmans spelen Serge en Babette. Reuten en Derwig spelen het andere echtpaar. "We hebben elkaar tien jaar geleden op een filmset ontmoet", zeggen de echtlieden in een verklaring. "Dit is een familierelatie die we tot nog toe niet uitgediept hadden."

De twee echtparen komen in de film samen in een restaurant, maar mijden het onderwerp waarvoor ze zijn gekomen. Hun twee zonen hebben iets gruwelijks op hun geweten. De opnamen voor Het Diner zijn al begonnen. De film moet in oktober volgend jaar in de bioscopen draaien.

Het Diner van Koch kwam in 2009 uit en betekende de grote doorbraak van Koch als schrijver. Van het boek zijn in Nederland meer dan 650 duizend exemplaren verkocht. de roman komt volgend jaar uit in de Verenigde Staten.