[Premier League] Chelsea geeft zege en koppositie weg bij Swansea

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League moeten afstaan aan Manchester United. De ploeg van coach Roberto di Matteo gaf tegen Swansea City in de slotfase een voorsprong uit handen: 1-1. Een halfuur voor tijd had Chelsea de leiding genomen via Victor Moses, maar Pablo bezorgde de bezoekers in de 88e minuut een kater.

Chelsea heeft nu een punt minder dan Manchester United, dat eerder zaterdag de topper tegen Arsenal won (2-1). Ook Manchester City, dat op bezoek gaat bij West Ham United, kan de Champions Leaguewinnaar nog voorbijgaan.

Swansea, dat elfde staat, moest het stellen zonder de geblesseerde doelman Michel Vorm. Jonathan de Guzman stond wel in de basis. Dwight Tiendalli en Kemy Agustien bleven op de bank.

Tottenham Hotspur verloor op het eigen White Hart Lane met 1-0 van Wigan Athletic. Ben Watson werd in de 56e minuut de matchwinner. De Spurs zakken naar de vijfde plaats. Nummer vier Everton speelde met 2-2 gelijk bij Fulham. John Heitinga speelde negentig minuten mee bij de bezoekers.

Chelsea geeft zege en koppositie weg bij Swansea (Foto: Novum)