[Premier League] Manchester City blijft in spoor Chelsea

Manchester City heeft zich zaterdagavond hersteld van de 3-1 nederlaag tegen Ajax in de Champions League afgelopen woensdag. De regerend landskampioen versloeg Swansea City met 1-0. Carlos Tevez produceerde het enige doelpunt. Door de overwinning komt City tot op een punt van koploper Chelsea, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In een matige eerste helft werd niet gescoord en vuurden beide ploegen bovendien slechts twee keer een schot op doel af. In de tweede helft, waarin spits Mario Balotelli direct na rust in het veld kwam voor verdediger Aleksandar Kolarov, was City iets meer op dreef, wat na ruim een uur resulteerde in de 1-0.

Doelman Michel Vorm raakte geblesseerd toen hij het schot van Tevez probeerde te keren. City-verdediger Micah Richards raakte even later ook geblesseerd en kon net als Vorm niet verder. Het is nog onduidelijk hoe de derde doelman van Oranje en de Engelse verdediger, die het veld beiden op een brancard moesten verlaten, er aan toe zijn. Door de blessures werden er liefst twaalf minuten extra tijd aan de wedstrijd toegevoegd.

Manchester City blijft in spoor Chelsea (Foto: Novum)