Kwakman: "Ja, dan voel je je genaaid"

FC Groningen werd in het met 1-0 verloren duel tegen FC Utrecht een strafschop door de neus geboord. Kees Kwakman en zijn coach Robert Maaskant voelen zich benadeeld.

Jan Wuytens haalde Michael de Leeuw neer in het strafschopgebied, maar een penalty kreeg Groningen niet. "Een honderd procent penalty. Ja, dan voel je je genaaid", aldus Kees Kwakman in gesprek met NUSport.

 "Hij speelde absoluut de bal niet. Dan krijg je van de scheidsrechter waarschijnlijk weer de smoes te horen dat hij er niet goed voor stond, of zoiets. En Groningen is al zo vaak 'gematst' de laatste tijd met rode kaarten."

"Het is elke keer hetzelfde liedje", zegt Kwakman over het verlies. "We geven niets weg en dan vliegt de eerste kans voor de tegenstander erin. Het begint vervelend te worden. We waren niet minder dan Utrecht. Dat biedt tenminste perspectief." Maaskant was het er mee eens. "De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Wij kregen de betere kansen."

Ook de coach had een strafschop gewild. "We dachten meteen aan een strafschop, op zeventig meter afstand. Een fout van de scheidsrechter, in een wedstrijd waarin het om één goal gaat. Zo'n moment is balen. Er is sorry gezegd, maar daar kan ik niet zo veel mee."