[Serie A] Goal Nigel de Jong helpt Milan niet

Nigel de Jong heeft zaterdag gescoord voor AC Milan. De treffer van de middenvelder kwam echter te laat voor de Rossoneri om nog van Lazio Roma te winnen. In Rome werd het 3-2 voor de thuisploeg. Het is voor het eerst sinds het seizoen 1941-1942 dat Milan bij vijf van de eerste acht duels aan het kortste eind trok.

Anderson Hernanes zette Lazio halverwege de eerste helft op 1-0 en Antonio Candreva verdubbelde de marge. Aan het begin van de tweede helft zorgde Miroslav Klose voor de 3-0 en het was De Jong die de bezoekers uit Milaan weer hoop gaf. Stephan El Shaarawy zorgde tien minuten voor tijd nog voor de 3-2, maar daar stokte de Milanese wederopstanding.

Juventus heeft alleen de koppositie ingenomen in de Serie A. De landskampioen won in eigen huis de topper tegen Napoli met 2-0. Na een gelijkopgaand duel maakte Juventus het verschil in de slotfase. Binnen drie minuten scoorden Martin Caceres en Paul Pogba. Voor rust was de beste kans nog voor Napoli-spits Edinson Cavani geweest die een vrije trap hard tegen de kruising schoot.

Nummer drie Lazio komt door de zege op achttien punten, slechts een minder dan Napoli. Koploper Juventus heeft 22 punten. Milan staat op zeven.