[Bundesliga] Afellay trefzeker voor winnend Schalke in derby

Schalke 04 heeft de Revierderby tegen Borussia Dortmund gewonnen. Voor ruim tachtigduizend toeschouwers in het Signal Iduna Park zegevierden de bezoekers met 2-1. Ibrahim Afellay zette de ploeg van trainer Huub Stevens op het goede spoor door na een kwartier spelen de score te openen.

Afellay haalde succesvol uit toen een voorzet van Jefferson Farfan door Sven Bender slecht werd verwerkt. Vroeg in de tweede helft maakte Marco Höger er 0-2 van. Robert Lewandowski zorgde in de 55e minuut voor de aansluitingstreffer. Klaas-Jan Huntelaar liet in blessuretijd een grote kans liggen om er 1-3 van te maken.

Bayern München blijft de soevereine koploper. De Rekordmeister zette ook de achtste wedstrijd van het seizoen om in winst en zorgde daarmee voor een primeur in de historie van de Bundesliga. Tegen Fortuna Düsseldorf, dat tot aan dit weekend kon bogen op de minst gepasseerde defensie van Duitsland, werd een riante 5-0 uitzege geboekt.

Ook nummer twee Eintracht Frankfurt maakte geen fout. De uitstekend presterende promovendus versloeg Hannover 96 met 3-1. De achterstand op Bayern München blijft vijf punten. Schalke staat op zeven punten derde. VfL Wolfsburg is de hekkensluiter. Met Bas Dost in de basis werd thuis met 2-0 van Sc Freiburg verloren. Bayer Leverkusen en FSV Mainz speelden met 2-2 gelijk.