Lek Roermond: beoogde burgemeester ziek

Burgemeester van Meerssen Ricardo Offermans (VVD) heeft zich vrijdag ziek gemeld. Omstreeks het middaguur belde hij locoburgemeester Jo Dejong met de mededeling dat er een onderzoek naar zijn voorgenomen benoeming in Roermond plaatsvindt en dat hij zich vanaf dat moment ziek meldt.

Dat Offermans Dejong belt om zich ziek te melden, is volgens de laatste de normale gang van zaken. "Ik ben de locoburgemeester dus als hij er niet is, seint hij mij in. De gemeente moet toch bestuurd worden."

Offermans werd eind vorige maand voorgedragen voor het burgemeestersambt van Roermond. Vrijdag werd bekend dat de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey (VVD) wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie uit de procedure rond deze benoeming. Offermans heeft volgens het Openbaar Ministerie de vertrouwelijke informatie van Van Rey hebben aangenomen. Dat geldt als ambtelijke corruptie en is strafbaar.

De Rijksrecherche doorzocht vrijdag de woning van Van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis. Daarbij is beslag gelegd op computers, bestanden en administratie. Van Rey zelf werd verhoord. Behalve Van Reys woning in Herten, een dorp in de gemeente Roermond, werden ook de woningen van zijn zoon en zijn dochter in de stad doorzocht.