Gears of War-film wederom in het vizier

Plannen om de actiegamereeks Gears of War te verfilmen worden opnieuw uit de kast getrokken. Een agentschap dat onder meer gamestudio Epic Games, het bedrijf achter de gameserie, vertegenwoordigt, heeft in de komende weken gesprekken met filmproducenten. Dat schrijft de Amerikaanse filmwebsite Variety.

In 2007 ontstonden de eerste plannen om de games te verfilmen. New Line Cinema zou dit toen doen met Len Wiseman aan het roer. Twilight-producers Marty Bowen en Wyck Godfrey werkten toen samen met scriptschrijver Stuart Beattie. Het concept voor de film werd toen aan de kant geschoven om het boek The Hobbit te verfilmen. Deze film draait in december in de bioscoop.

De Gears of War-reeks heeft, sinds het eerste spel in 2006 werd uitgegeven, meer dan een miljard dollar omgezet. Gears, zoals de fans het noemen, draait om gespierde soldaten die het op de planeet Sera opnemen tegen een invasie van de Locust.

Vorige week maakte gameontwikkelaar Cliff Bleszinski bekend dat hij gamestudio Epic Games verlaat. Bleszinski was een van de drijvende krachten achter de Gears of War-reeks. Gears of War: Judgement, dat volgend jaar op de markt verschijnt voor de Xbox 360, is het laatste spel uit de reeks waar hij aan heeft gewerkt.


Gears of War-film wederom in het vizier