Van Gerwen de beste in Dublin

Michael van Gerwen is goed in vorm twee dagen voor de World Grand Prix. De 23-jarige darter won zijn vierde Player Championship van het jaar. In Dublin na een 1-4 achterstand wist Van Gerwen Robert Thornton met 6-5 te verslaan. 

Nadat hij met een bye mocht beginnen, was Mighty Mike in de overige rondes te sterk voor Andrew Gilding, Dennis Smith, Paul Nicholson, Joe Cullen. In de halve finale versloeg Van Gerwen jeugdwereldkampioen Arron Monk met 6-1. Deze overwinning is goed voor zesduizend Engelse pond. 

De overige Nederlanders waren niet op dreef in Dublin. Roland Scholten was daar de uitzondering op door Adrian Lewis te verslaan. Daarna verloor hij net zoals Vincent van der Voort in de derde ronde, Raymond van Barneveld en Mareno Michels konden na de tweede ronde gaan zitten. Morgen is er opnieuw een Player Championship in Dublin. 

Maandag start de vijftiende edtitie van  de World Grand Prix. Dit toernooi heeft als kenmerk dat de legs begonnen en geeindigd moeten worden met een dubbel. Er doen drie Nederlanders mee. Van Gerwen speelt tegen Colin Lloyd, Raymond van Barneveld begint tegen Ian White en Vincent van der voort opent tegen William O'Connor. Phil Taylor is de titelverdediger in Dublin.