Regen zorgt voor iets drukkere vrijdagspits

De spits valt vrijdag zoals verwacht drukker uit dan normaal. Rond 08.15 uur stond ongeveer tachtig kilometer file, terwijl normaal vijftig kilometer staat. "Op een vrijdag is het normaal heel rustig dus er is niet veel voor nodig om het een drukke vrijdagochtend te kunnen noemen", zegt een woordvoerder van de ANWB.

Door het hele land regent het, waardoor er veel aanrijdingen zijn. Er zijn geen uitschieters. "Het is overal drukker, zowel in de Randstad als daarbuiten."

De ANWB hield er donderdag rekening mee dat de spits vrijdag een piek van honderd kilometer bereikt. Dat is nog altijd een stuk minder dan op andere werkdagen. Donderdag staat normaal rond deze tijd bijvoorbeeld op het hoogtepunt zo'n 175 kilometer file. Deze donderdag was dat door de regen en de ongelukken die daardoor gebeurden 350 kilometer.

In de ochtend trekt een depressie over het noordwesten van het land, meldt weeronline.nl. Er worden in het hele land zware windstoten verwacht. De wind is rond het middaguur op zijn sterkst. In combinatie met de regen kan dat lastig zijn voor het verkeer. In de middag trekt de neerslag weg en valt alleen in het zuidoosten af en toe nog regen.