Advocaat: "Een must-win en dat hebben we gedaan"

Dick Advocaat was erg te spreken over de 3-0 zege van zijn PSV op SSC Napoli. De trainer wist dat zijn ploeg moest winnen om een goede uitgangspositie te behouden.

"Het elftal heeft zeer goed gespeeld. Zeer gedisciplineerd want we speelden tegen een goede ploeg", aldus Advocaat tegen RTL 7. Dat de Napolitanen niet met de sterkste elf aan de aftrap stonden, maakte voor Advocaat weinig uit. "Het is niet belangrijk tegen wie je speelt, want je moet zelf voetballen."

"We hebben goede mogelijkheden gecreëerd en weinig weggegeven", vervolgde De Kleine Generaal, die toch wel zag dat PSV het niet heel moeilijk had tegen de tweede garnituur van Napoli. "Het helpt natuurlijk altijd dat een aantal spelers op de bank zit. Je kent de krachtsverschillen niet. In de tweede helft kwamen er een paar basisspelers in, maar ons spel kostte veel kracht. Vandaar dat zij er iets meer uit kwamen."

Advocaat hoopt nu dat PSV deze lijn kan doorzetten naar het thuisduel met NAC Breda van komende zondag. "In drie dagen tijd kan je dan niet zoveel minder spelen. Ik ga er dus vanuit dat we er zondag weer staan." De trainer kon concluderen dat hij erg blij was met de drie punten. "Dit was een must win, maar dat hebben we gelukkig ook gedaan."