Sijsling ten koste van Darcis door in Bergen

Igor Sijsling heeft de kwartfinale van het challengertoernooi in Bergen bereikt. De 25-jarige Amsterdammer was donderdagavond in twee sets te sterk voor de als zevende geplaatste Belg Steve Darcis. De mondiale nummer 87 zegevierde op het Belgische hardcourt met 6-3 en 6-4 tegen zijn op de wereldranglijst tien plaatsen hoger genoteerde opponent.

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, ontliepen Sijsling en Darcis elkaar niet veel. Sijsling benutte het enige breekpunt van de eerste set en serveerde vervolgens bij 5-3 het eerste bedrijf uit. Darcis leek even van slag en keek in de tweede acte binnen een mum van tijd tegen een 4-0 achterstand aan. De Belg brak echter terug en kreeg daarna nog een breekpunt. Sijsling was echter tijdig weer bij de les om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Bij de laatste acht treft Sijsling de Fransman Michaël Llodra. Hij klopte Illya Marchenko uit Oekraïne in drie sets: 6-1, 6-7 (5) en 6-3. In de eerste ronde had Llodra, de nummer 111 van de wereld, verrassend de nummer een van de plaatsingslijst David Goffin uit het toernooi gekegeld.