A. Schleck haalt finish niet bij rentree

Andy Schleck is dinsdag bij zijn rentree in het peloton voortijdig afgestapt in de semiklassieker Mémorial Frank Vandenbroucke. De Luxemburgse renner van Radioshack-Nissan zat er na 130 kilometer doorheen, zo laat hij weten. Het was zijn eerste wedstrijd sinds hij in juni zijn heiligbeen brak bij een val in het Critérium du Dauphiné.

"Het was zwaar, maar ik ben heel blij om terug te zijn", zei de 27-jarige Schleck, die onder meer de Ronde van Frankrijk, de Olympische Spelen, de Vuelta en het WK aan zich voorbij moest laten gaan. "Het was geen ideale race voor mij, vlak, snel en veel wind. Toch heb ik er geen spijt van."

Schleck had zich de voorbije weken in eigen land voorbereid op zijn rentree. "Ik kijk met vertrouwen uit naar de Ronde van Beijing volgende week. Het weer zal daar in elk geval een stuk beter zijn", aldus de klimmer op de website van zijn ploeg.

De overwinning in de Belgische Mémorial Frank Vandenbroucke, voorheen Binche-Doornik-Binche, ging naar de Brit Adam Blythe van BMC. Hij bleef na tweehonderd kilometer de Fransman Adrien Petit en de Duitser John Degenkolb van Argos-Shimano voor.


Andy Schleck haalt finish niet bij rentree (Foto: Novum)