Acteur James Franco duikt in muziekwereld

James Franco heeft een nieuwe uitlaatklep voor zijn creativiteit gevonden. De acteur is samen met een studievriend het artistieke platform Daddy gestart. Dinsdag verschijnt een minialbum met vier nummers.

"Ik weet dat ik veel verschillende dingen doe", vertelt Franco, die te zien was in films als 127 Hours en Rise of the Planet of the Apes, aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. "Ik weet zeker dat veel mensen sceptisch zullen zijn als ze horen dat ik muziek maak. Maar ik vind het leuk om me via verschillende kanalen uit te drukken."

Muzikant Tim O'Keefe, die Franco leerde kennen tijdens zijn studie, benadrukt dat Daddy niet alleen een bandje is. "Het is geen band die een album maakt, maar we hebben een bredere artistieke aanpak. We kijken naar verschillende muziekgenres uit verschillende perioden en bestuderen het echt."

Voor de EP MotorCity lieten Franco en O'Keefe zich inspireren door Motown. Op een van de nummers is Motownlegende Smokey Robinson te horen. Franco liep Robinson tegen het lijf op een vliegveld. "Ik had net een documentaire over de geschiedenis van Motown gekeken en daar stond hij", herinnert de acteur zich.

De videoclip bij het debuut van Daddy, Love in the Old Days, is geregisseerd door Franco. In het filmpje, dat via de website van Rolling Stone is te bekijken, komen onder meer beelden van de bruiloft van Franco's ouders voorbij.

James Franco