[WK] Kazach Lutsenko wereldkampioen beloften

De Alexey Lutsenko is wereldkampioen bij de beloften geworden. De Kazach wist in een sprint van een omvangrijke groep de Fransman Bryan Coquard voor te blijven. De Belg Tom van Asbroeck pakte het brons. Wouter Wippert is de beste Nederlander op de negende plek.

De beloften reden een koers van 177 kilometer. De Cauberg moest elf keer beklommen worden. De eerste aanval kwam na tien kilometer van de Jappaner Tomohiro Kinoshita en de Zweed Jesper Dahlström. Enkele minuten sloot Australiër Michael Freiberg er bij aan. Pas na een half uur liet het peloton een beetje begaan en toen liep de voorsprong snel toe tot maximaal acht minuten.

Het peloton hield zich de eerste twee uur rustig. Na die twee uur probeerde de Sloveen Mark Dzamastagic een tegenaanval, maar kreeg het gat van zes minuten niet dicht. Andere aanvallen vanuit peloton mislukten ook. De kopgroep redde het niet.

Er volgden nog enkele aanvallenm, maar het werd een massasprint. De laatste keer over de Cauberg wisten er enkele renners een klein gaatje te slaan, maar die begonnen direct na de top al te kijken waardoor alles weer bij elkaar kwam. Met de finish in zicht was het Tom Skujins die nog een massasprint pobeerde te ontlopen, maar het lukte ook hem niet.

In de sprint leek het er lang op dat de Belg Tom van Asbroeck de overwinning zou pakken, maar in de laatste meters werd hij voorbij gesprint door Alexey Lutsenko en Bryan Coquard.

# Naam Land Tijd
1 Alexey Lutsenko Kaz 4.20,15
2 Brian Cocquard  Fra z.t.
3 Tom Van Asbroeck Bel z.t.
4  Hugo Houle  Can z.t.
5 Luka Pibernik  Slo z.t.
6 Jhoan Esteban Chaves Rubio Col z.t.
7 Hernando Bohorquez Sanchez  Col z.t.
8 Kenneth van Bilsen  Bel z.t.
9 Wouter Wippert  Ned z.t.
10 Sam Bennett Ier z.t.