Dark Knight Rises succesvolste van Nolans Batman-trilogie

The Dark Knight Rises is de succesvolste film van Christopher Nolans Batman-trilogie. De wereldwijde opbrengst van de film overschreed afgelopen weekend de grens van een miljard dollar. Met in totaal 1,005 miljard ligt het derde deel iets voor op deel twee, The Dark Knight, dat 1,003 miljard opbracht.

De opbrengst van The Dark Knight Rises zal nog stijgen, want de film is in veel landen nog volop in de bioscoop te zien. De film deed het in de Verenigde Staten overigens minder goed dan The Dark Knight in 2008 en moest het voor een belangrijker deel van de buitenlandse opbrengsten hebben.

Volgens sommigen is de tegenvallende opbrengst in de VS te wijten aan de geruchtmakende nachtelijke première van The Dark Knight Rises in Aurora in de staat Colorado, waar een man het vuur opende op het bioscooppubliek. De schutter, James Holmes, wordt ervan verdacht twaalf mensen te hebben gedood en 58 mensen te hebben verwond.

In totaal hebben slechts dertien films de kaap van een miljard dollar gerond. Slechts twee, Titanic en Avatar, beide van James Cameron, hebben meer dan twee miljard opgebracht.


Dark Knight Rises succesvolste van Nolans Batman-trilogie (Foto: Novum)