Michael Bay neemt afstand van gelekt Turtles-script

Michael Bay heeft afstand genomen van het vorige maand uitgelekte scenario van de nog te verschijnen Teenage Mutant Ninja Turtles-film. Volgens de regisseur ging het om een oude versie van voordat hij of zijn productiemaatschappij Platinum Dunes ooit bij de film betrokken raakte.

"Die versie is al tijden geleden door de papierversnipperaar gegaan", schrijft Bay op zijn forum Shoot for the Edit. "Dit is belegen nieuws. Wacht nou gewoon op de film."

Het uitgelekte scenario van Ninja Turtles, zoals de film vooralsnog heet, stuitte op weerstand bij zowel pers als publiek. Peter Laird, die in de jaren tachtig de tv-serie Teenage Mutant Ninja Turtles bedacht waarop de film wordt gebaseerd, noemde het al een 'mismaakt schepsel'.

De animatieserie uit de jaren tachtig en negentig gaat over vier gemuteerde schildpadden die menselijke proporties hadden aangenomen. Hoewel ze de hele dag pizza eten en het liefst computerspelletjes spelen of skateboarden, zijn ze ook gespecialiseerd in oosterse vechtsporten waardoor ze het kunnen opnemen tegen het kwaad in de wereld.

Michael Bay vindt Transformers 4 intimiderend (Novum)