Scorende Castaignos: "Ben kapot"

Luc Castaignos maakte zondag tegen NEC voor het eerst bij FC Twente de 90 minuten vol. Dat vierde de jonge spits met een doelpunt. Na afloop zat hij er helemaal doorheen.

"Ik ben kapot", was de eerste reactie van de scorende Castaignos, in gesprek met Eredivisie Live. "Ik ben fysiek kapot. Veel wedstrijden, veel reizen. Daar moet ik weer aan wennen." De oud-Feyenoorder (19) tekende deze zomer voor vier seizoenen bij Twente, nadat hij bij Internazionale niet aan de bak kwam.

Castaignos wou niet per se spreken van een easy sunday. "Ik vind dat we de eerste helft goed op 0-3 komen. De tweede helft zakten we in en scoorde NEC. Dan gaan ze er weer in geloven, terwijl wij er nog veel bij hadden kunnen maken. Dat lieten we liggen."

"Als spits is het altijd fijn als je een doelpunt maakt. Goed klaargelegd door Tadic en een beetje geluk dat de keeper 'm niet klemt", blijft de jonge spits bescheiden. Hij vond dat Twente er nog drie bij had moeten prikken, met de kansen die ze kregen. "Ik weet niet waar het aan ligt, maar dat moet gewoon beter."