Barça-aanwinst Song teleurgesteld in Arsenal

Alex Song had eigenlijk geen interesse om Arsenal te verlaten. De 24-jarige middenvelder vertrok uiteindelijk naar Barcelona, omdat hij in zijn ogen 'afgescheept' werd. Song drong herhaaldelijk aan op contractverlenging, maar de Gunners weigerden hem een nieuwe aanbieding te doen.

"Ik heb acht maanden geprobeerd om gesprekken over een nieuw contract te starten, maar de club bleef het maar uitstellen", verklaart Song, die door Arsenal continu op zijn nog drie jaar doorlopende verbintenis werd gewezen. "Ik had nog niet over geld gesproken. Ik wilde alleen maar mijn toekomst verbinden aan de club waarvan ik hield."

De Kameroener vertrok uiteindelijk voor zo'n kleine negentien miljoen euro naar Barcelona, dat hem in zijn ogen wel een passende aanbieding deed. "Ik wilde een vijfjarig contract bij Arsenal, maar aan het einde van de rit heb ik er een bij Barcelona", zegt hij tegen Skysports.

Na zijn vertrek deden vele geruchten de ronde over het vertrek van Song. Zo zou hij een moeizame relatie onderhouden met trainer Arsène Wenger en een slechte trainingsinstelling hebben. Volgens Song zijn die verhalen onzin. "Ik ben echt boos. Ik las die dingen in de krant en was verbaasd en teleurgesteld. Ik houd van Arsenal en wilde de club nooit verlaten."

Song was na Robin van Persie uiteindelijk de tweede steunpilaar die de Gunners verliet. Van Persie tekende bij rivaal Manchester United.


Barça-aanwinst Song teleurgesteld in Arsenal (Foto: Novum)