Rutte wil lastenverlichting vanaf 2014

In het verkiezingsprogramma van de VVD is vanaf 2014 ruimte voor lastenverlichting. Dat zegt VVD-leider Mark Rutte woensdag in De Telegraaf. Het is voor het eerst dat Rutte zich mengt in de verkiezingsstrijd.

Werkenden moeten vanaf 2014 via de arbeidskorting duizend euro aan belastingverlaging krijgen. "Van het geld dat mensen verdienen houden ze meer over om zelf te besteden en dat is goed voor de economie", zegt de lijsttrekker daarover in de krant.

In het programma van de VVD staat verder dat de ouderenkorting omhoog moet, er een belastingvrijstelling voor durfkapitaal van een ton moet komen en dat spaargeld tot 35 duizend euro niet moet worden belast. Verder zegt Rutte onder meer de bezuinigingen op kinderopvang en infrastructuur uit het Lenteakkoord terug te draaien en te willen investeren in veiligheid en onderwijs.

De VV-leider lanceert zaterdag tijdens het partijcongres zijn verkiezingscampagne en is daarom woensdagavond nog niet aanwezig bij het eerste lijsttrekkersdebat op televisie.