VVD loopt verder uit op SP

Het verschil tussen de VVD en de SP is deze week in de peiling van Ipsos Synovate weer wat groter geworden. De partij van Mark Rutte komt vrijdag uit op 35 zetels, zes meer dan de SP. Vorige week was het verschil nog maar één zetel, in het voordeel van de liberalen.

De PvdA is in de peiling van Ipsos Synovate met 23 zetels de derde partij. Vorige week had de partij een zetel minder. De PVV staat net als vorige week op achttien zetels en het CDA levert er een in om uit te komen op veertien.

Volgens Ipsos Synovate verwacht 36 procent van de kiezers dat de SP de grootste partij wordt bij de verkiezingen op 12 september, een verdubbeling ten opzichte van april. Volgens drie op de tien heeft de VVD de beste papieren om de grootste te worden.

GroenLinks blijft in de peiling op vier zetels staan en de ChristenUnie komt uit op vijf, een minder dan vorige week. De Partij voor de Dieren blijft staan op drie zetels en de SGP stijgt er een naar drie. 50Plus zou met twee zetels de Tweede Kamer binnenkomen als er nu verkiezingen zouden zijn.