Assaidi tekent bij Liverpool

Oussama Assaidi heeft vrijdag een contract getekend bij Liverpool. De vleugelaanvaller was even daarvoor de medische keuring goed doorgekomen. De Engelsen willen niet kwijt voor hoelang de oud-speler van sc Heerenveen zich heeft verbonden aan de club.

De twee clubs hadden donderdag al overeenstemming bereikt over een transfersom van naar verluidt zo'n drie miljoen euro. De 24-jarige is in z'n nopjes met de overgang. "Ik ben erg blij nu voor deze grote club te spelen. Ik had aanbiedingen van andere grote clubs op zak, maar ik heb gewacht op dit moment", vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "De coach gaf me tijdens ons eerste gesprek een goed gevoel."

De coach, Brendan Rodgers, is op zijn beurt ook verheugd over zijn nieuwe aanvaller. "Hij is een jonge speler die het erg goed gedaan heeft in Nederland, vooral de laatste jaren", stelt hij. "Hij past perfect bij ons. Maar we verwachten niet te snel iets, hij heeft tijd nodig om zich aan te passen."

Assaidi leek hard op weg naar Ajax, maar de Amsterdammers vonden zijn salariseisen te gortig. Toen Liverpool voorbijkwam pakte de voetballer zijn kans. De Marokkaanse Nederlander begon zijn profcarrière bij FC Omniworld en kwam later via De Graafschap bij Heerenveen terecht. Daar speelde de aanvaller, die in 79 competitiewedstrijden voor Heerenveen twintig keer het net vond, drie jaar.

Met het vertrek van Assaidi is Heerenveen de complete, succesvolle voorhoede van vorig seizoen kwijt. Topscorer Bas Dost vertrok naar het Duitse VfL Wolfsburg, Luciano Narsingh koos voor PSV. Voor Liverpool is het na Fabio Borini en Joe Allen de derde aanwinst deze zomer.


Assaidi tekent bij Liverpool (Foto: Novum)