Feyenoord ziet geen Van Persie-geld

Feyenoord en Excelsior hoeven niet te rekenen op een extra geldsom, nu Robin van Persie Arsenal voor Manchester United verruilt. De solidariteitsbijdrage vervalt.

Als een speler binnen de landsgrenzen van club verwisselt, hebben oud-werkgevers geen recht op de solidariteitsbijdrage van vijf procent. Mocht Van Persie Arsenal voor een buitenlandse club hebben verruild, dan hadden Feyenoord en Excelsior vijf procent van de transfersom mogen verdelen.

Die bijdrage vervalt dus niet en dat vinden ze jammer in Rotterdam. "Het geld was niet begroot", zegt Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het was welkom geweest, uiteraard."

Van Persie maakt deze week de overstap van Arsenal naar Manchester United, dat meer dan dertig miljoen euro overmaakt voor zijn komst. "Wij kregen ook niets toen De Guzman van Mallorca naar Villarreal ging", aldus Van Geel. "Het is niet zo dat ik nu klaag omdat wij naast het geld grijpen, ik vond dat altijd al belachelijk", sluit de directeur zijn verhaal af.