Kinheim naar Holland Series

Kinheim heeft zich zaterdag geplaatst voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap in het honkbal. De Haarlemmers waren zelf met 5-0 te sterk voor Pioniers, terwijl concurrent Amsterdam Pirates in de verlenging verloor van Neptunus. Het Rotterdamse Neptunus was al geplaatst voor de eindstrijd. 

Kinheim moest zelf twee keer winnen om de Holland Series te bereiken, maar doordat de Pirates onderuit ging was het ticket vandaag al binnen. In Rotterdam stond het na negen innings 2-2. Amsterdam nam in de tiende inning en 6-2 voorsprong, maar Neptunus boog die stand in de gekijkmakende beurt om in een 7-6 overwinning. 

Anderhalve week geleden was Kinheim nog ten dode opgeschreven na de kansloze nederlagen tegen Neptunus. Hoofdcoach Eelco Jansen moest daarna het veld ruimen. Onder interim-coach Hans Lemmink kwam het keerpunt met vier overwinningen en één nederlaag. "We zijn een hecht team gebleken. Na het ontslag van Eelco Jansen hebben we de knop omgedraaid. Nu hebben we ook het geluk gehad dat we vaak niet hadden dit seizoen", concludeerde Lemmink trots na het bereiken van de Holland Series.

Kinheim had aan slechts aan één inning genoeg voor de overwinning. In de vierde slagbeurt kreeeg  Pitcher van de Pioniers Joey Evans  vijf honkslagen en vijf punten te verwerken. Kinheim werd voor het laatst kampioen in 2007.