Zwarte Sylvester van James Worthy wordt verfilmd

De roman Zwarte Sylvester van James Worthy wordt verfilmd. Dat laat de Amsterdamse schrijver weten via Twitter. Hij is nog in onderhandeling met producenten en zou graag samenwerken met de Nederlandse distributeur Independent Films.

Aan de Amsterdamse zender AT5 heeft Worthy verteld graag een lowbudgetfilm te willen maken 'waarbij de grimmigheid van het boek goed naar voren komt'.

Zwarte Sylvester, dat eerder dit jaar uitkwam, gaat over de alleenstaande vader Rufus Opperman, die amateur stand-upcomedian is en graag bijklust als gigolo. Zijn leventje wordt ruw verstoord als zijn zoon Sylvetser ongeneeslijk ziek blijkt. Diens laatste wens is de geschiedenisboeken ingaan als Zwarte Sylvester, de grootste seriemoordenaar van Amsterdam, en te trouwen met een pornoactrice. Rufus doet er alles aan om de laatste wens van zijn zoon in vervulling te laten gaan.

Wanneer de verfilming uit moet komen, is nog onbekend. Worthy debuteerde vorig jaar met zijn boek James Worthy. De schrijver liet weten inmiddels met een derde boek, een roman, bezig te zijn.