Kevin Costner wil hoofdrol in Jack Ryan-film

Kevin Costner heeft zijn oog laten vallen op één van de hoofdrollen in de nieuwe Jack Ryan-film van Kenneth Branagh. De acteur wil de rol van Ryan's mentor spelen in de spionagethriller. Chris Pine is ook te zien in de thriller.

Deze nog titelloze Jack Ryan-film gaat naar verluidt over de jonge jaren van Ryan, als hij nog maar net marinier is. Tijdens zijn werkzaamheden als consulent in Rusland raakt hij betrokken bij een terroristisch complot en moet hij op de vlucht slaan. Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend. 

Ook zou de 57-jarige Costner in beeld zijn voor de hoofdrol van huurmoordenaar in de actiefilm Three Days to Kill van Luc Besson. Dit personage, Ethan Renner, heeft ontdekt dat hij nog maar kort te leven heeft en wil nog snel de ruzie met zijn dochter bijleggen. Helaas is hij ook verplicht een laatste missie te vervolbrengen. 

De carrière van van de acteur zit helemaal in de lift nadat de westernserie Hatfield & McCoys, waarin hij clanleider Devil Hatfield speelt, werd genomineerd voor het recordaantal van tweeëntwintig Emmy’s.

Fans van Costner moeten nog even wachten totdat hij weer op het witte doek verschijnt. Vanaf volgend jaar juni is hij te zien in de reboot van Superman, Man of Steel. Hierin speelt Costner stiefvader Jonathan Kent.

Zevende kind voor Kevin Costner (Novum)