Perez wil snel besluit van Ferrari

Sergio Perez wil snel duidelijkheid van Ferrari hebben of hij het komende seizoen voor de Italiaanse renstal mag gaan rijden of dat hij bij een ander team onderdak moet vinden. De 22-jarige Mexicaan vindt in ieder geval dat hij zich genoeg heeft getoond om in een scharlakenrode bolide te mogen rijden.

Perez komt momenteel uit voor Sauber, maar staat in de belangstelling van onder meer Ferrari. "Het is tot dusver een erg druk seizoen geweest, maar het wordt snel tijd om over mijn toekomst na te denken. Als er een mogelijkheid bestaat dat ik volgend jaar voor Ferrari of een ander team kan rijden, zou ik dat graag snel te weten komen. Ik moet eerst weten wat mijn opties zijn, voordat ik een besluit kan nemen."

"Volgens mij heb ik het dit seizoen tot dusver zeer goed gedaan. Ik heb laten zien dat ik snel en consistent ben. De resultaten zijn misschien wat wisselvallig, maar daar zijn veel verschillende redenen voor te noemen. Men moet ook niet vergeten dat Sauber nog steeds een middenmoter is. Alles in ogenschouw genomen ben ik redelijk tevreden en het doel is om goede races te blijven rijden."

Perez is met tweede plaatsen in Maleisië en Canada een van de kandidaten om Felipe Massa op te volgen mocht de Braziliaan moeten vertrekken. Ook onder meer Lotus-coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean worden genoemd, maar zij lijken bij hun huidige team te blijven.