Webber heeft spijt van derde stop in Hongarije

Red Bull-coureur Mark Webber heeft spijt van de derde stop die hij heeft gemaakt tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Australiër kwam ongeveer vijftien ronden voor het einde binnen voor zijn laatste set banden, terwijl de concurrenten doorreden. Hierdoor kwam hij tot slechts een achtste plaats.

Webber: "Wij ging er vanuit dat de bandenslijtage aan het eind van de race een stuk hoger zou zijn, en dat is waarom wij voor drie pitstops gingen. Door die aanname verloren we echter drie plaatsen, want zonder die laatste stop zou ik als vijfde gefinisht zijn. Ik overwoog zelfs nog even om geen derde stop te maken, want mijn rondetijden waren prima, maar we hebben dit jaar al vaker gezien dat het aan het eind van de race snel kan gaan met de bandenslijtage en besloten dus toch maar om nog een derde stop te maken."

"Uiteindelijk betaalde die keuze zich dus niet uit, want hoewel ik snel onderweg was op mijn verse banden, was het niet zo dat de jongens voor ons traag rondreden op versleten banden. Nadat ik drie plaatsen had verloren door mijn late stop, kon ik dus geen plaatsen meer goedmaken door mensen in te halen."