Van Gaal: "Woensdag begin ik"

Vanaf woensdag zal bondscoach Louis van Gaal zich volledig op het Nederlands elftal storten. Eerst geniet hij echter van de Olympische Spelen in Londen.

"Mijn eerste taak? De voorlopige selectie van Oranje bekendmaken voor het oefenduel met België", aldus Van Gaal tegenover Algemeen Dagblad. Alvorens hij daaraan begint, volgt hij de Spelen in Londen. "Het is hier fantastisch", aldus de Amsterdamse oefenmeester.

"Ik ben er klaar voor, inderdaad. Woensdag gaat het echt beginnen bij het Nederlands elftal, maar nu geniet ik hier met volle teugen. Wat een sfeer!", zo vervolgde de voormalige coach van onder meer FC Barcelona en Bayern München.

Van Gaal bezocht het duel tussen de Nederlandse hockeysters met de Belgen. Vervolgens woonde hij een groot gedeelte van het judoprogramma. "Alleen waren daar geen Nederlanders bij betrokken, maar dat was dan ook het enige minpuntje. Echt, het is hier fantastisch."

Op 15 augustus treedt Oranje aan tegen De Rode Duivels. Het zal de eerste interland onder Van Gaal zijn, sinds zijn tweede aanstelling als bondscoach.