Maduro: "Niet levensbedreigend"

Bij de overgang van Hedwiges Maduro van Valencia naar FC Sevilla kwam er bij de middenvelder een hartafwijking aan het licht. Maduro stelt dat het niets ernstigs is.

De controles op het hart zijn bij FC Sevilla nog rigoureuzer dan bij andere clubs. In 2007 overleed Antonio Puerta in het shirt van de club tijdens een wedstrijd, terwijl Sergio Sánchez in januari 2010 hartritmestoornissen bleek te hebben. Bij de medische keuring van oud-Ajacied Maduro kwam iets soortgelijks aan het licht, toch vreest Maduro niet voor zijn loopbaan.

"Het is allemaal even afwachten", aldus de hoofdrolspeler in gesprek met Voetbal International. "Ik weet alleen dat het niet levensbedreigend is. Het is een aangeboren afwijking, het zijn géén hartritmestoornissen." Dit had Sánchez wél, hij was bijna een jaar buitenspel en vertrok uiteindelijk naar FC Málaga.

"Sinds ik het te horen kreeg heb ik veel testen ondergaan", besluit Maduro, die achttien wedstrijden voor Oranje voetbalde. "Van de week hoop ik meer te weten. Nu kan ik er nog niet zo veel over zeggen."