Elder Scrolls Online misschien ook op consoles

Een interview met ontwikkelaar ZeniMax Studio suggereert dat een consoleversie van de aankomende MMO The Elder Scrolls Online niet ondenkbaar is. Matt Firor, het hoofd van de studio, geeft aan dat de studio een consoleversie nu niet op de planning heeft staan, maar wijst de mogelijkheid niet af.

In het interview geeft Firor aan dat de studio nog niet echt stil heeft gestaan bij consoleversie van de game. "Het ergste wat je kunt doen is je zorgen maken over nieuwe platforms terwijl je al aan het ontwikkelen bent. We willen afmaken waar we nu mee bezig zijn en daarna gaan kijken voor meer mogelijkheden. We staan open voor nieuwe dingen", aldus Firor.

Een consoleversie van de MMO zou niet zo vreemd zijn, aangezien de serie veel fans heeft op PlayStation en Xbox. Volgens Firor zijn vooral de technische beperkingen een reden dat er nog niet zo veel MMOs op de consoles worden uitgebracht.

"Het is het klassieke 'bureau versus bank'-argument, maar dat wordt steeds minder. De MMOs van de huidige en de vorige generatie draaiden allemaal om het gebruik van toetsenbord en muis. En natuurlijk gebruikte iedereen dingen als Ventrilo en andere chat-programma's, maar dat werkt alleen maar goed in een kleine groep. Het komt voornamelijk neer op problemen in het ontwerp, waar mensen nog niet zo erg bij stil hebben gestaan, zoals tegelijkertijd kunnen typen en je personage besturen."

"Het ontwikkelen van een online game gaat erom dat je kunt doen wat je wilt - de grenzen verleggen - en dat gaat gewoon makkelijker op een open platform [pc]. Ooit zal dat veranderen."

The Elder Scrolls Online komt in 2013 (in ieder geval) uit voor pc.

The Elder Scrolls Online