The Elder Scrolls Online

Welke richting kun je nog op als je al vijf succesvolle spellen in een serie hebt uitgebracht en toch nog iets nieuws wilt brengen? Het antwoord van gameuitgever Bethesda is simpel. Je gaat online. Na het succesvolle vijfde deel in de Elder Scrolls-serie Elder Scrolls V: Skyrim neemt de uitgever ons met The Elder Scrolls Online mee naar het wereldwijde web. Gaat deze mmo net zo’n succes worden als zijn voorgangers?

The Elder Scrolls Online is al vijf jaar in ontwikkeling bij de studio Zenimax Online. Zij hebben hun uiterste best gedaan om de wereld van Tamriel zo compleet mogelijk in beeld te brengen en spelers een zo compleet mogelijke ervaring te bieden.

De gebeurtenissen van The Elder Scrolls Online spelen zich af in de tweede era van Tamriel. De wereld is onderverdeeld in vier gebieden. De drie buitenste gebieden worden bevolkt door een alliantie, bestaande uit meerdere volken. De allianties zijn de Aldmeri Dominion, de Daggerfall Covenant en het Ebonheart Pact. In het middengedeelte is een gebied waar de drie allianties gevechten tegen elkaar kunnen vechten.

 

Eén van de eerste dingen die opvalt is de omgeving. Niet alleen is deze prachtig opgebouwd, maar voor de echte fans zijn er onderdelen en gebouwen gebruikt uit alle vijf Elder Scrolls-spellen. Buiten de vele quests die je kunt doen zal het voor de kenners ook nog eens een feest der herkenning gaan worden. De hele setting van het spel is zo opgebouwd dat het perfect in de totale Elder Scrolls-serie past.

Naast een grote verscheidenheid aan quests die je kunt vinden via de minimap zitten er ook een boel dungeons in het spel. Deze zijn opgebouwd voor team battles aan de ene kant en raids aan de andere. Er zijn dungeons voor verschillende groepsgroottes. Ook aan de mensen die liever zonder vrienden spelen is gedacht. Er zijn dungeons in het spel speciaal voor één speler. Op deze manier hoef je niet speciaal online af te spreken met je vrienden, maar kun je je ding doen waar en wanneer jij maar wil. Een leuk extraatje hierbij is dat je de betreffende dungeon niet alleen in kunt gaan en overwinnen, je ook kunt beslissen om samen te gaan met een willekeurige speler die je op dat moment toevallig tegenkomt. Op deze manier kun je een tijdelijk pact sluiten en gezamenlijk door de dungeon heen rennen.

Er is nog niet heel veel bekend over The Elder Scrolls Online, maar wat de mensen bij Bethesda tot nu toe hebben laten zien doet verlangen naar meer. Het geheel ziet er prachtig uit en er lijkt qua quests en dungeons voor elk wat wils te zijn. Na mijn korte introductie in het spel lijken er maar twee mogelijkheden te bestaan waarbij je dit spel niet zult willen spelen. Of je houdt niet van de Elder Scrolls-serie of je houdt niet van mmo’s. In ieder ander geval lijkt The Elder Scrolls Online een spel te worden waar je veel speelplezier aan zult beleven.