Elder Scrolls Online biedt perspectiefkeuze

Gamers kunnen de online game The Elder Scrolls Online in verschillende perspectieven spelen. De makers van het spel bieden de mogelijkheid het spel vanuit het perspectief van het gamepersonage te spelen of vanuit een schouderperspectief. Dat heeft gameontwikkelaar Brian Wheeler gezegd voor de camera van Novum Nieuws.

Voor het online spel is het volgens Wheeler handiger om het schouderperspectief aan te nemen. "Zo kan je tijdens het vechten ook zien wat er achter je gebeurt", zei hij voor de camera. Eerdere spellen in de rollenspelreeks The Elder Scrolls zijn onder meer geliefd bij fans vanwege het spelen vanuit een eerstepersoonsperspectief.

Het spel toont overeenkomsten met bijvoorbeeld de online game World of Warcraft, maar onderscheidt zich met grote veldslagen. Wheeler benadrukt dat de toevoeging van een derde ras, World of Warcraft telt twee groepen, zorgt voor interessante mogelijkheden tijdens deze gevechten. Details wilde hij niet kwijt.

Bethesda werkt sinds 2007 aan de online game. The Elder Scrolls Online werd vorige maand aangekondigd. Het pc-spel moet volgend jaar op de markt verschijnen.