Dief probeert achtervolgers af te kopen

Een betrapte auto-inbreker heeft zondagavond in Tilburg twee achtervolgers driehonderd euro aangeboden als ze hem zouden laten gaan. De twee mannen gingen echter niet in op het aanbod, meldt de politie maandag.

Het voorval vond omstreeks 23.30 uur plaats. Een 24-jarige Tilburger die met een vriend naar hun geparkeerde auto's aan de Daendelstraat liep zag dat het rechterportier van zijn wagen openstond en dat een man uit zijn auto stapte. De dief rende daarop weg.

De Tilburger en de vriend zetten daarop de achtervolging in en konden de 38-jarige autokraker uit Tilburg op de Ringbaan Oost achterhalen. De politie heeft de dief uiteindelijk meegenomen.

Uit nader onderzoek bleek dat de inbreker een ruit van het achterportier van de wagen van de 24-jarige Tilburger had ingeslagen. Er bleek niets te zijn gestolen. Ook van de auto van de vriend was een ruitje ingeslagen. Uit zijn auto was een zonnebril gehaald, die op straat werd aangetroffen. De dief bleek ook nog een fiets bij zich te hebben gehad die vermoedelijk was gestolen.