Ontvoerde dief stapt naar politie

Een 23-jarige dief uit Assen is naar de politie gestapt omdat hij met geweld is ontvoerd en werd gedwongen gestolen geld terug te geven. De politie heeft de ontvoerders aangehouden.

De man had donderdag stiekem ongeveer vijfhonderd euro gestolen uit de woning van een 22-jarige vriendin aan de Nobellaan in zijn woonplaats. De vriendin had hem daarna uitgenodigd om vrijdagavond een laptop te komen repareren. De man wist niet dat de diefstal was ontdekt en ging gewoon naar de woning.

"Van de reparatie is niet veel terecht gekomen", zegt een politiewoordvoerder. De man werd opgewacht door de vriendin en een 40-jarige Groninger. Die sloeg hem meerdere keren en deed hem handboeien om. Daarna reed het drietal in de auto van het slachtoffer naar zijn woning aan de Fivelingostraat, waar hij het geld terug moest geven.

Uiteindelijk werd de man bij de woning aan de Nobellaan vrijgelaten. Vervolgens stapte de dief naar de politie. Aanvankelijk vermeldde hij niet dat het geld dat hij moest afstaan was gestolen, maar al snel bekende hij de diefstal.

De 22-jarige vrouw en de 40-jarige man zijn dezelfde avond nog aangehouden en zitten nog vast. Zij worden zaterdag gehoord. "We willen weten wat er nu precies aan de hand is", legt een woordvoerder uit.

Omdat tegen de dief geen aangifte is gedaan, heeft de politie hem niet ingesloten. "Maar als er alsnog aangifte wordt gedaan, halen we hem ook op", legt de woordvoerder uit.