[NBA] Gadzuric van Knicks naar Trailblazers

De Nederlandse basketballer Dan Gadzuric is door zijn NBA-team New York Knicks overgedaan aan Portland Trailblazers. De center werd betrokken in een spelersruil waarin hij samen met forward Jared Jeffries naar Portland gaat in ruil voor Kurt Thomas en Raymond Felton.

De 34-jarige Gadzuric kwam afgelopen seizoen slechts in twee wedstrijden in actie voor de Knicks. Portland wordt het vijfde NBA-team waar de geboren Hagenaar voor uitkomt. Eerder speelde de 2.11 meter lange Gadzuric voor Milwaukee Bucks, Golden State Warriors en New Jersey Nets.

In de ruil met Portland is Gadzuric vooral opvulling. De Trailblazers hadden met name Jeffries op het oog. Felton is de belangrijkste speler die richting de Knicks verhuist. New York contracteerde onlangs al guard Jason Kidd en ook Felton is een spelverdeler.

De komst van beide guards naar New York zou kunnen betekenen dat de Knicks afscheid nemen van Jeremy Lin. De sensatie van het afgelopen seizoen kreeg als 'free agent' een enorme contractaanbieding van Houston Rockets, iets meer dan 25 miljoen dollar voor drie seizoenen.

New York mag die aanbieding evenaren omdat het de eerste rechten heeft op Lin. De club twijfelt echter of het salaris van Lin in het derde contractjaar (14,8 miljoen), in combinatie met het geld voor supersterren Carmelo Anthony, Amar'e Stoudemire en Tyson Chandler, de financiële armslag dan niet zal beperken. In de NBA geldt een salarisplafond.