Havenwerker vast voor cocaïne-import

Een 28-jarige Rotterdammer die in de haven werkt is vorige maand opgepakt voor de invoer van cocaïne. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft zijn hechtenis dinsdag met een maand verlengd, meldt het OM donderdag.

De aanhouding vloeide voort uit onderzoek naar een drugsvondst in de Tholenstraat in Rotterdam-Charlois, een maand geleden. Daar vonden agenten twintig kilo cocaïne en vuurwapens. Die nacht werden al zeven verdachten aangehouden, twee Rotterdammers, drie Albanezen en twee mannen uit Ecuador. De harddrugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Uit onderzoek is gebleken dat de drugs uit een container in de Rotterdamse haven waren gehaald, en dat de verdachten daarbij van binnenuit hulp moeten hebben gekregen. Bij de aanhouding van de havenwerker werd geld, een Mercedes en een flatscreentelevisie geconfisqueerd.

Alle acht verdachten zitten nog vast. Dinsdag werd een negende verdachte aangehouden. Hij is na verhoor vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt het Openbaar Ministerie.