Moratti: "Italië houdt van Balotelli"

Mario Balotelli heeft zich met twee doelpunten in de halve finale tegen Duitsland weer op de kaart gezet bij het grote publiek. Internazionale-preses Massimo Moratti gunt het hem. De aanvaller werd gedurende het afgelopen seizoen regelmatig bekritiseerd om zijn buitensporige gedrag.

Moratti vindt dat Balotelli tijdens het EK bewijst dat hij veranderd is. "Hij heeft eindelijk een thuis gevonden, Italië, waar iedereen van hem houdt. Dat wenste hij altijd. Balotelli is een complexe jongen, maar heeft bewezen over een groot talent te beschikken."

Volgens Moratti heeft Super Mario veel te danken aan bondscoach Cesare Prandelli. "Hij werd door Prandelli op de proef gesteld tijdens het toernooi. Hij heeft hem geleerd om te lijden. Nadat Mario er naast kwam te staan, bleef hij vechten voor zijn plaats", zegt hij tegen Gazzetta dello Sport.

Internazionale verkocht Balotelli aan Manchester City. Moratti heeft spijt van de beslissing om het talent te laten gaan. "Ik heb er aan gedacht om hem terug te halen, maar de keuze ligt in handen van City. Zij kunnen nee zeggen en dan behouden ze hem."