Fàbregas vreest gevaar Balotelli in EK-finale

Mario Balotelli heeft ook bij Spanje indruk gemaakt met zijn sterke optreden in de halve finale van het EK. De Italiaanse aanvaller deed donderdag met twee goals Duitsland de das om. "Hij is een fantastische speler", concludeert Cesc Fàbregas. "Het is duidelijk dat hij een bedreiging vormt, net als Antonio Cassano en hun andere aanvallers."

Fàbregas hoopt dat Spanje er morgen in de finale in Kiev in slaagt om Balotelli aan banden te leggen. "Italië is altijd een gevaarlijke tegenstander. We zullen ons best doen om daar goed mee om te gaan, want spelers als Balotelli en Cassano kunnen een wedstrijd beslissen."

Waar Spanje woensdag strafschoppen nodig had om Portugal te verslaan, drongen de Italianen met een 2-1 zege op Duitsland door tot de eindstrijd. Volgens verdediger Sergio Ramos moeten de Spanjaarden zich niet te veel laten afleiden door de opponent.

"Het belangrijkste is dat wij vasthouden aan onze filosofie en onze stijl. Natuurlijk maken we ons een klein beetje zorgen, maar we zijn er niet van in de ban", aldus Ramos. "Italië loerde in de groepswedstrijd tegen ons veel op de counter. We moeten rustig blijven en afwachten hoe zij zondag spelen."