Silva: "Vertrouwen is zoals altijd groot"

Spanje staat tegenover Italië in de finale van het EK 2012. David Silva weet dat het treffen er anders uit komt te zien dan die in de groepsfase.

Spanje ontmoette Italië ook in de eerste EK-groepswedstrijd. Toen eindigde het duel in 1-1. "Dat duel was spannend, maar het aankomende is heel anders. Vooral omdat het een kwestie van maken of breken is voor beide landen", zegt Silva tegen fifa.com.

"Voorafgaand aan het groepsduel wist zowel Spanje als Italië dat een nederlaag niet direct het einde zou betekenen", legt de Spaanse middenvelder uit. "Nu is de situatie natuurlijk compleet anders. De wedstrijd zal daardoor ook heel anders verlopen", verwacht hij.

Italië is een lastige tegenstander, maar dat baart Silva geen zorgen. "We hebben de wedstrijd tegen toplanden Portugal en Frankrijk ook overleefd. Ons doel - de finale - is absoluut niet veranderd en het vertrouwen is zoals altijd groot."

De speler van Manchester City weet wat Spanje kan neerzetten bij de EK-winst. "We zullen geschiedenis schrijven. Hier hebben we al die tijd voor gewerkt. Om later in een adem genoemd te worden met andere sterrenteams, zullen we ook nu moeten winnen."