Del Bosque: "Geen spijt van hulp aan Italië"

Vicente Del Bosque kijkt niet met gemengde gevoelens terug naar de overwinning op Kroatië in de groepsfase. Bij een gelijkspel zou finalist Italië al zijn uitgeschakeld.

"We hebben nooit een seconde spijt gehad van de overwinning op Kroatië", tekent Voetbal International op uit Spaanse media. "Dat was niet goed geweest voor de voetbalsport. Het feit dat we elkaar in de groepsfase zijn tegengekomen heeft geen enkele invloed op het duel van zondag."

"Grappig is wel, dat Antonio Cassano voorafgaand aan dat potje tegen mijn assistent zei dat we elkaar in de finale wel weer tegen zouden komen..." Het eerste duel in de groepsfase tussen de twee teams eindigde in 1-1. Antonio Di Natale opende de score, waarna Cesc Fàbregas de stand gelijk trok.

Ondanks dat Spanje licht favoriet is voor de ontmoeting in Kiev, is Del Bosque op zijn hoede. "Ze hebben een erg ervaren ploeg, gebouwd rond Andrea Pirlo en Daniele De Rossi. In de groepsfase waren ze bij vlagen beter dan wij."

Van een favorietenrol wil Del Bosque zelf in ieder geval niets weten. "Ik schat onze kansen op EK-winst op vijftig procent. Italië is viervoudig wereldkampioen, dan kun je toch moeilijk zeggen dat wij de favoriet zijn?"