Spanjaard Sanchez twee jaar langer bij Rabobank

Luis Leon Sanchez rijdt ook de komende jaren voor Rabobank. De 28-jarige Spanjaard heeft zijn contract tot eind 2014 verlengd, meldt de bankiersploeg donderdag. Sanchez is bezig aan zijn tweede seizoen bij Rabobank. Vorig jaar won hij een etappe in de Tour de France.

Sanchez is content met zijn contractverlenging. "Dit is echt een goede ploeg en ik voel veel waardering en vertrouwen vanuit de ploeg. Ik heb het hier erg naar mijn zin." Woensdag tekende Bram Tankink ook al voor twee jaar bij. Beide coureurs maken deel uit van de tourselectie, waar Rabobank vanaf zaterdag inzet op een goed klassement van Robert Gesink, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk.

Technisch directeur Erik Breukink verwacht veel van Sanchez. "Luis Leon heeft aangetoond een van de toppers van het peloton te zijn, hij zit niet voor niets in de Spaanse olympische selectie", zegt hij. "Hij heeft nu vijf overwinningen behaald voor ons, waarvan drie World Tourzeges."

Sanchez pakte dit seizoen al ritzeges in Parijs-Nice, Ronde van Castilië en León en de Ronde van Romandië. Bovendien kroonde hij zich vorige week voor de vierde keer in zijn carrière tot Spaans tijdritkampioen.